Genel

Bireysel Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur? Kredi Kartı 2024

Nakit ihtiyaç için ya da farklı amaçla kullandığınız kredi kartı borcu ödenmezse ne olur? Bankaya borcu olanların araştırdığı kredi borcu ödenmezse ne olur sorusunu yanıtlıyoruz. Kredi kartı ve kredi borcu ödenmezse icra gelir mi? Bütün soruları bu makalede cevapladık.

Kredi kartları artık hayatımızın hemen hemen her yerinde kullanılıyor. Kullanılan kredi kartlarının kesim tarihi ve son ödeme tarihleri vardır. Kredi kartı borcunuzun en az asgari tutarını son ödeme tarihine kadar ödemeniz gerekmektedir. Kredi, geri ödenmek üzere verilen bir paradır. Kredi kartı borcu bazen ödemesi gecikebiliyor. Kredi kartı borcu ödenmemesi halinde bankaların uyguladığı bazı işlemler vardır. Kredi borcu ödenmemesi banka ve müşteri için olumsuz durumlardan biri oluşur. Peki kredi borcu ödenmezse icra gelir mi? Kredi borcu ödenmezse hapis cezası var mı?

Kredi, bütün bankalarca vatandaşlara sunulan hizmetlerden biridir. Belirli bir miktar karşılığında insanlara kredi verilmektedir. İnsanların Kredi borcunu zamanında ödemesi gerekir. Fakat bazen vatandaşlar borç ödemeyi geciktirebiliyor ya da ödeyemeyebiliyor. Bu gibi durumlarda ödeme yapamayan kredi kullanıcısının karşılaşacağı farklı durumlar vardır. Kredi kartı borçları ödenmediğinde karşılaşılan bazı durumlar can sıkıcı olabiliyor. Peki, kredi kartı borcu ödenmezse ne olur? Kredi borcu ödenmezse ne olur yorumları.

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur? 2024

Kredi borcu ödenmezse ne olur yorumları vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Araştırılmasının nedeni ise, kredi kartı borcunu geciktiren çok fazla vatandaş olması. Kredi ve kredi kartı borcu gecikirse ne olur aşağıda detaylıca anlattık.

  • Kredi borcu 2 ay art arda ödenmemesi halinde banka müşteriye 30 gün süre tanır. Bu süre genelde yaklaşık 90 gün olsa da birbirini takip eden iki taksitin ödenmesine dikkat etmek gerekir. Aksi halde ilerleyen süreçte bütün inisiyatif bankanın elindedir.
  • Kredi borcu ödenmemesi halinde, yasal takip durumu dahil olmak üzere, kullanılan kredi faizinin en fazla %30 fazlası gecikme faizi olarak uygulanacaktır.
  • Kredi ödemesi yapılmadığı durumlarda kişinin banka hesaplarına el konulabilir ya da kısıt gelebilir.
  • Eğer çalışıyorsa maaşın %25 lik bir bölümüne de haciz kararı verilebilir.
  • Kredi borcu ödenmemesi halinde müşterinin tüm taşınmaz eşyaları ve araçlarına haciz işlemi uygulanabilir. Bu eşyaların kişiye ait olması gerekmektedir. Kredi borcu olan kişiye ait olmayan hiçbir eşya haczedilemez.
  • Kişiye ödeme yapması için 30 gün süre verilir. Bu süre içerisinde kefil de bilgilendirilerek uyarılmaktadır.

Kredi kartı borcu ödenmezse genelde yukarıdaki işlemler uygulanmaktadır.

Kredi Borcu Ödenmezse Eve İcra Gelir Mi?

Kredi borcu ödemesi 3 gün gecikirse bir şey olmaz. Fakat kredi borcu 3 ay art arda ödenmezse yasal takip işlemi başlar. Bankalar anlaşma yaptığı avukatlara dosyaları verir ve bu avukatlar ilgili borçluyu arayıp bilgi vermekle işe başlarlar. Kredi sahibinin ödeme yapmasına yönelik konuşma yapılır. Fakat bu bilgilendirmelere rağmen kişi hâlâ ödeme yapmaz ise artık haciz işlemi başlar. Eğer kredi kullanan kişi düzenli bir işe sahip değilse ya da SGK’lı bir işte çalışmıyorsa eve haciz işlemi başlar. SGK’lı bir işte çalışanlara ise ilk etapta maaş hesabına yaptırım uygulanacaktır.

Kredi Borcu Ödenmezse Kefile Ne Olur?

Kredi için kefil olmak, kredi çeken kişinin borcuna şahit olmaktır. Kredi çekildiğinde kredi çeken kişi ödeme yapmazsa sorumluluk kefile düşer. Kredi borcunu ödememiş olan kişiye banka bir şekilde ulaşarak iletişim kurar. Eğer uyarılara rağmen kredi çeken kişi borcunu ödemezse yön kefile döner. Kefil artık kredi sahibi ile aynı konuma düşer. Ödemeyi yapması kişi bu defa kefildir. Ödeme yapmaması halinde maaşının belirli bir kısmına ve üzerine olan taşınmazlara el konulur.

Kredi Borcu Ödenmezse Hapis Cezası Var Mı 2024

Kredi borcunu ödemeyen kişiye hapis cezası verilmez. Fakat elbette hapis cezasının verilebileceği bazı durumlar da vardır. Kredi çekmiş olan kişi 90 gün süresince ödemeyi yapmazsa bazı yasal uygulamalar başlar. Kişi ödeme taahhüdünde bulunup yine de ödeme yapmazsa hapis cezası söz konusu olabilir. Yani ödeme yapamayacak durumdaysanız ödeme taahhüdünde bulunmamanız gerekir. Aksi halde hapse girme ihtimali söz konusudur.

Kredi Borcu 3 Ay Ödenmezse Ne Olur?

Kredi kartı borcu 2 ay ödenmezse banka müşterisine 30 gün kadar bir hak tanır. Ödeme süresi 90 güne ulaştığında ve ödeme halen yapılmadığında yasal işlemler başlar. Avukat, tüketici ile ödeme yapması için görüşür. Buna rağmen ödeme yapılmaması durumunda işlemler başlar. İlk adım olarak eğer çalışıyorsa maaşının belirli bir kısmına el konur. Diğer banka hesaplarının tamamına el konulur. Eğer çalışmıyorsa direkt evine hacze gidilir.

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur? 2024 Yorumlar ile ilgili haberimizi okumaya devam edin.

Kredi Borcunu Ödeyemeyenler Ne Yapmalı

  • 90 günlük süre içerisinde banka ile iletişime geçip borcun yapılandırılmasını talep edebilirler.
  • Eğer kredi ödemesi gecikiyorsa kişi kendine göre ödeme yöntemlerini inceleyebilir.
  • Banka ile ya da banka avukatı ile anlaşmaya varmaya çalışabilirsiniz.
  • Kredi borcunu ödemek için banka hesaplarına el konulmadan başka bankadan kredi çekilebilir.

Haberimizde Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur? 2024 Yorumlar ile ilgili merak edilenleri yanıtladık. Kredi borcu ödenmezse ne olur bilmeyenler için bütün bilgiler burada. Genç bankkart kredi kartı borcu ödenmezse ne olur sorusunun yanıtı yukarıdaki gibidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir