RAM Nedir? RAM Bellek ve RAM Kapasitesi Nedir?
RAM nedir, RAM bellek nedir, RAM kapasitesi nedir, 8 GB RAM ne demek, 4 RAM ne demek, RAM kapasitesi nedir işte detaylar.
RAM nedir, Bilgisayarın ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri geçici olarak hafızasında tutan bölgeye Ram denir. RAM içerisinde bilgiler anlık olarak depolanır Anlık olarak depolanan bilgiler Işlenir ve gerekli bölgelere yolladıktan sonra silinir. Bu bilgisayar veya mobil cihazınız üzerinde yapmış olduğunuz tüm komutlar da aynı şekilde devam eder
RAM nedir Kısaca RAM bilgisayarların ve akıllı cihazların olmazsa olmaz bir bileşenidir. herhangi bir akıllı cihaz satın alırken dikkat edeceğimiz önemli konulardan bir tanesi de RAM’dır.
RAM ne demek sorusunun cevabı İngilizce olarak Random Access Memory Türkçe anlamı ise Rasgele Erişilebilir Bellek olarak tanımlanır. Bunu da açacak olursak kısa süreli bellek olarak tanımlayabiliriz. RAM üzerindeki bellek sadece bir komuta odaklanmaz aynı anda gereken tüm Komutları odaklanmasından kaynaklı ne kadar yüksek kapasitesi olursa o kadar işlemleri hızlı sağlar.
Başlıklar:
RAM Ne İşe Yarar
Bilgisayar donanım parçalarını birazcık olsun tanıyorsanız RAM duymuşsunuzdur. Eğer bilgisayarla çok fazla ilgileniyorsun RAM ile ilgili birçok araştırma yapmışsınızdır. Hele ki kendi bilgisayarınıza topluyorsunuz hangi marka hangi model olacağını detaylı olarak araştırarak birçok markaya da karşılaştırmışınızdır. Kısaca özetlemek gerekirse RAM geçici bir bellektir yani bilgisayarınız açık olduğu sürece birçok bilgiyi içerisinde depolar fakat elektrik kesildiği an, yani bilgisayarımız kapandığı an o bilgiler silinir.
Bilgisayarınızın kısa süreli olarak depolaması gereken bilgileri anlık olarak erişmenizi sağlar ve bu da hem zamandan hem de performanstan kazanç elde etmeniz anlamına gelir. Bunu en çok oyunlarda veya görsel tasarımlar sırasında fark edersiniz. Yapı olarak çok küçük donanımlardır. Üzerinde birçok mikroçip bulunur ve bu mikroçipler de bütün bilgileri depolayarak gerekli birimlere iletir
RAM kapasitesi Nedir ve Çeşitleri
Elektronik eşyalarımızın ve akıllı cihazlarımızın olmazsa olmazı RAM bellek farklı boyutlarda karşımıza çıkabilir. Yani farklı kapasitelerde her cihaz için olabilir
Peki ram bellek kapasite çeşitleri nelerdir. Şu anki işletim sistemleri ve firmalar genel olarak 2, 4, 8 ve 16 GB şeklinde RAM bellek sunmakta. 8 GB RAM ne demek. 8 GB geçici belleğe sahip olduğu için önceden açmış olduğu programlar veya uygulamalar bilgisayar veya akıllı cihaz kapanana kadar. Daha hızlı açılacaktır. Ana kartımızın destekliyorsa herhangi bir modeli ve yüksek kapasiteli bir RAM’ı dışarıdan alarak cihazınıza takabiliriz. Tabii bu sadece bilgisayar ve denge cihazlarda mümkündür. Telefon veya diğer akıllı cihazlara maalesef bellek takma işlemi kullanıcılar tarafından yapılamaz sadece fabrika çıkışlı olarak sunulmaktadır.
Bilgisayarımız için alacağımız RAM belleğin bilgisayarımıza uyumlu olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir. Her RAM bellek tüm bilgisayarlara uymaz, yani ana kartınızın modeline göre uyumlu RAM modelleri almanız gerekir bundan kaynaklı detaylı olarak alacağınız RAM modelini araştırmanız gerekir.
Bilgisayarımda Kaç GB RAM Var
Bilgisayarınızda ne kadar RAM bellek sahip olduğunu öğrenmek için ne yapmanız gerekir. Yapmanız gereken masaüstünde Bilgisayarım simgesine sağ tıklayarak özellikler demeniz açılan sayfada bilgisayarınızın sahip olduğu tüm özellikler gözüküyor oradan bellek miktarını da öğrenebilirsiniz.
Bilgisayarınız RAM olmadan çalışmaz. Açılışta herhangi bir hata alıyorsanız masaüstü bilgisayarlarda genelde uyarı sesi de alırsınız RAM hatası olabilir. RAM bozulduktan sonra bilgisayarınız açılmaz şayet masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve açılışta hata alırsanız. Yani Windows hiç açılmazsa RAM’ı bir kez çıkarıp tekrardan farklı bir sokete takarak çalıştırmayı deneyin.